Limburgse runderstoof met Dubbelbock


Limburgse runderstoof met Dubbelbock



Ingrediƫnten: voor 4 personen
1 flesje Brand Dubbelbock
50 gr ongezouten roomboter
1 ui, fijngesnipperd
1 kleine wortel, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 gr riblappen, in blokjes
200 ml runderfond
2 takjes salie
2-3 plakjes ontbijtkoek, in blokjes
 
Bereiden:
Smelt in een braadpan de boter. Fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook 3 minuten. Bestrooi het vlees et zout en peper naar smaak en voeg toe aan de groenten. Bak het vlees in 3-4 minuten rondom bruin aan. Schenk het bier langs de rand in de pan. Boeg de runderfond, takjes salie en ontbijtkoek toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten