Kip-preipastei

Kip-preipastei

Ingrediënten: voor 4 personen
1 eetl. zonnebloemolie
125 gr spekblokjes
500 gr kipdijfilet, in blokjes
2 preien, in dunne ringen
1 teentje knoflook, geperst
2 eetl. bloem
350 ml kippenbouillon
125 ml crème fraiche
2 eetl. mosterd
2 takjes verse tijm
6 plakjes bladderdeeg, ontdooid
1 eidooier, losgeklopt

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Voeg de kip, prei en knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoge stand. Voeg vervolgens de bloem toe, bak even mee en voeg de kippenbouillon, crème fraiche, mosterd en tijm toe. Laat circa 5 minuten sudderen tot een romige saus. Schep de kip met de saus in de vorm en bedek ruim met het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg langs de rand af. Maak in het midden van het deeg een gat van circa 1 cm doorsnede, hierdoor kan de stoom ontsnappen. Bestrijk de deeg met ei en bak de pastei in de oven in circa 20 minuten goud bruin. Lekker met een frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten