Ingrediënten: voor 4
personen
1 eetl. zonnebloemolie
125 gr spekblokjes
500 gr kipdijfilet, in blokjes
2 preien, in dunne ringen
1 teentje knoflook, geperst
2 eetl. bloem
350 ml kippenbouillon
125 ml crème fraiche
2 eetl. mosterd
2 takjes verse tijm
6 plakjes bladderdeeg, ontdooid
1 eidooier, losgeklopt
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een
grote koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Voeg de kip, prei en
knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoge stand. Voeg vervolgens de bloem
toe, bak even mee en voeg de kippenbouillon, crème fraiche, mosterd en tijm
toe. Laat circa 5 minuten sudderen tot een romige saus. Schep de kip met de
saus in de vorm en bedek ruim met het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg langs
de rand af. Maak in het midden van het deeg een gat van circa 1 cm doorsnede,
hierdoor kan de stoom ontsnappen. Bestrijk de deeg met ei en bak de pastei in
de oven in circa 20 minuten goud bruin. Lekker met een frisse salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten